İş

Akbank Gençlik Akademisi Gençlerin Enerjisiyle Büyüyor

Akbank’ın gençlerin geleceğin yetkinliklerine hazırlanmaları, potansiyellerini keşfetmeleri ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla, yine gençlerle birlikte hayata geçirdiği Akbank Gençlik Akademisi’nin faaliyet raporu yayınlandı. Akademi, son 3 yılda Türkiye’deki 208 üniversitenin tamamından 150 bini aşkın gence eğitim, mentorluk ve deneyim fırsatları sundu. 

 

Gençlerin 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarına destek olan Akbank Gençlik Akademisi’nde 3213 saat eğitim verilirken; programa katılanların %60’ını kadınlar oluşturdu. Bugüne kadar 19 paydaş ve 30 uzmanın destek verdiği eğitim ve programlara en çok katılım gösteren ilk 5 bölüm; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme oldu. 

 

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa; “Akbank olarak, gençlere güven duymanın ve potansiyellerini keşfetmeleri için yanlarında olmanın, hayallerini gerçekleştirmeleri ve yenilikçi çözümler üretmeleri için ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Akbank Gençlik Akademisi ile gençlerle birlikte yürümekten, hedeflerimizi birlikte sahiplenmekten ve her geçen gün büyüyen bir topluluğa dönüşmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Akademimiz, gençlere olan inancımızla ve gençlerin tutkusuyla geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. 3 yılda Türkiye’deki 208 üniversitenin tamamından 150 bini aşkın gence ulaştık. Önümüzdeki dönemde de gençlerle birlikte çalışmaya, ihtiyaç duydukları her alanda yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Gençler yeni nesil yetkinlikler kazanıyor 

 

Akbank Gençlik Akademisi’nde eğitim ve programlar ‘Yetkinliklere Giriş 101 Eğitimleri’, ‘Yetkinlik Gelişim Eğitimleri’ ve ‘Tamamlayıcı Programlar’ olmak üzere üç ana grupta toplanıyor. Microfon iş birliği ile devam eden Yetkinliklere Giriş 101 eğitimlerinde; İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Yapay Zeka ve Metaverse gibi pek çok farklı konu işleniyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitim programları bu yıl kampüslere de taşınarak, 4 farklı ilde “Kampüs 101” adıyla fiziksel olarak gerçekleştirildi. Bu sayede gençlerle doğrudan bir araya gelinerek eğitimlerin etkisi ve etkileşimi artırıldı. Farklı paydaşlarla hayata geçirilen ‘Yetkinlik Gelişim Eğitimleri’nde de Veri Bilimi, Web3, UI/UX, Android/iOS Development, Finans gibi başlıklar ele alındı. Tamamlayıcı Programlar katmanında da Akbank Fellowship Programı, Akbank Düşünce Kulübü, Akbank Kampüste, Sanat ve İyi Olma Hali serileri, Ezber Bozan Deneyim, Söz Sende ve Dijital Staj gibi çeşitli programlarla gençlerin kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarına eşlik ediliyor.

 

Yenilikçi fikir liderlerini destekleyen Akbank Düşünce Kulübü Programı 15. yılında çalışmalarına devam ediyor. Her yıl programa dahil olan 10 genç, seçilen bir konu üzerinde projeler üretiyor. Kazanan projenin sahibi, Harvard Yaz Okulu’nda kendi istediği dersleri seçerek 7 hafta eğitim görüyor. 14. dönemle birlikte bugüne kadar 34 öğrenci Harvard’da eşsiz bir deneyim yaşadı. 

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Akbank Kampüste Yarışması’nda da üniversite kulüplerine üye olan gençler Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki, İnovasyon ve Girişimcilik ve Dijital ve Teknoloji alanlarından biri için proje üretiyor. Eğitim ve finansman desteği ile ilk üçe girmeyi başaran kulüpler ödüllendiriliyor.

 

Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle deprem bölgesinde başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi projesinde de Akbank Gençlik Akademisi, inovasyondan girişimciliğe, siber güvenlikten yapay zekaya kadar gençlerin ilgisini çekecek konuları içeren atölye ve eğitim programları düzenlerken, Akbanklı liderler, gençlerle bir araya gelerek yeni nesil teknolojiler hakkında en güncel bilgileri ve deneyimlerini paylaşıyor. 

 

Akbank’ın gençlerle birlikte daha iyi bir dünya ve iş ekosistemini tasarlamak amacıyla bir öğrenme topluluğu olarak hayata geçirdiği Akbank Fellowship Programı’nın 4. dönemi için de geriye sayım başladı. Önceki dönemde 21.000’den fazla başvuru alan program, yeni döneminde de programa dahil olacak 20 genç ile birlikte, 10 aylık heyecan dolu bir yolculuğa hazırlanıyor. Öğrenmenin ve dönüşümün, nesiller arası aktarımlar ve iletişim ile mümkün olabileceği yaklaşımıyla hayata geçirilen tersine mentörlük modülünde gençler, Akbanklı liderlerin mentörü oluyor ve “yapıcı uyumsuzluk”, “sosyal etki”, “iş yerinde mizah”, “yeni nesil liderlik” ve “çalışma hayatı” gibi çok farklı konularda birbirinden öğrenme süreci gerçekleştiriliyor. Gençler ve Akbanklı liderler gerçekleştirdikleri birebir görüşmeler eşliğinde ağlar kurarken, geleceğin iş yaşamını bugünden birlikte şekillendiriyor. 

 

Jenerasyonlar arası birlikte çalışma alanlarının önemi gittikçe artarken, Akbank Gençlik Akademisi ‘Söz Sende!’ etkinliklerinde mikrofonu gençlere bırakıyor. Bu buluşma serisinde gençler, dünyanın gündeminde olan konuları ele alarak görüşlerini paylaşıyor. Bugüne kadar üç kez gerçekleştirilen ‘Söz Sende!’, gençlerden öğrenmeyi ve ilham almayı merkezine alarak yoluna devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu